Nu de zomer is begonnen, is het natuurlijk tijd voor ijs! Je kan heel makkelijk zelf ijs maken; gezonder en duurzamer dan het ijs uit de supermarkt. Ik maak het liefst waterijsjes voor de warme dagen, en gebruik hier graag aardbeien voor. Deze ijsjes zijn zoet genoeg van zichzelf, zonder extra suikers toe te voegen! Laat die warme dagen maar komen!
- Een groot glas (warm) water
- Bevroren of verse aardbeien
- Ijsvormpjes
- Blender
Stap 1. Doe twee handen vol aardbeien in de blender.
Stap 2. Voeg het water toe (warm als je bevroren aardbeien gebruikt). Proef tussendoor even of je het zoet genoeg vind en voeg eventueel extra aardbeien of water toe.
Stap 3. Zet de blender aan en laat die draaien totdat de aardbeien helemaal opgelost zijn in het water.
Stap 4. Giet het aardbeienmengsel in de ijsvormpjes.
Stap 5. Zet minimaal 8 uur in de vriezer.
Stap 6. Houd de vorm even onder de warme kraan om het ijsje uit de vorm te halen.