Als er onverwachts visite voor de deur staat, maak ik deze taart. De combinatie van speculaas en vanillekwark maakt dat de taart een lekkere frisse nasmaak heeft. Je hebt maar 3 ingrediƫnten nodig, en deze taart kan zeker niet mislukken!
Wat heb je nodig?
- Springvorm (ik gebruik een van 18cm)
- Speculaaskoekjes
- Bakpapier
- Vanille kwark
- 5 blaadjes gelatine
- Kleine pan
- Beslagkom
- Spatel
- Lepel
Stap 1. Week de gelatine 10 minuten in koud water
Stap 2. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze met 5 eetlepels water in een pan.
Stap 3. Verwarm de gelatine totdat deze opgenomen is in het water.
Stap 4. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
Stap 5. Bedek de springvorm met bakpapier.
Stap 6. Bedek de bodem met speculaaskoekjes.
Stap 7. Doe de kwark in de beslagkom en giet de gelatine er bij.
Stap 8. Roer dit goed door.
Stap 9. Mocht het mengsel heel vloeibaar zijn, laat het dan een paar minuten staan totdat deze weer de dikte van een kwark heeft.
Stap 10. Giet het mengsel in de springvorm en zet in de koelkast.
Stap 11. Laat het in de koelkast minimaal 1,5 uur opstijven.