Home » Macramé sneeuwvlok maken | kerst

Macramé sneeuwvlok maken | kerst

De echte sneeuw laat nog even op zich wachten, maar deze sneeuwvlokjes kun je gelukkig zelf maken! Ik hang ze in de kerstboom, en combineer ze met macramé kerstballen en kerstboompjes. Combineer verschillende groottes van de sneeuwvlokken voor een speels effect, en hang ze bijvoorbeeld voor het raam of aan de muur. Hoe je ze maakt, zie je in de video.

Wat heb je nodig?

  • Macramé touw (ik gebruikte 3mm touw)
  • Schaar
  • Een kleine metalen of houten ring
  • Een kleine kam

Stap 1. Knip 10 draden van ongeveer 40 cm lang.
Stap 2. Bevestig de draden aan deze ring door op de helft van de draad een lus te maken, van bovenaf onder de ring door te gaan en de uiteindes van de draad door de lus aan te trekken, zie video (opzetlus).
Stap 3. Maak een weitasknoop. Je pakt hierbij 4 draden, waarbij je de linker draad over de twee middelste heen, en onder de rechter draad legt. De rechter draad haal je achter de middelste twee langs, over de linkerdraad. Trek de linker en rechter draden aan. Leg vervolgens de rechter draad over de twee middelste draden, en onder de linker draad langs. De linker leg je onder de middelste draden en over de rechter draad. Trek de buitenste draden weer aan.
Stap 4. Pak nu de vier draden naast de weitasknoop en herhaal stap 4.  Herhaal dit totdat je helemaal rond bent.
Stap 5. Pak nu twee draden van de ene knoop, en de 2 draden van de knoop die daarnaast liggen. Met deze 4 draden maak je 2x de weitasknoop. Nadat je klaar bent pak je de volgende vier draden en herhaal totdat je helemaal rond bent.
Stap 6. Maak van twee draden een lusje door een knoop aan het einde er in te leggen.
Stap 7. Knip de uiteindes van de draden af.
Stap 8. Kam de uiteindes met de kleine kam.

Bekijk de video:

Bekijk de foto’s: